|
Senior Member
Data rejestracji: Nov 2005
|
Kto zostanie mistrzem świata?
No właśnie? Kto nim zostanie? Wielkim faworytem tych mistrzostw jest Brazylia na którą ja również stawiam. Ale daleko jestem od wysuniecia tezy że żadna inna drużyna nie zagrozi Canarinhos. Wg mnie obok Brazylii najgroźniejszymi rywalami będą: Niemcy i Holandia. Niemcy grają u siebie i na pewno wspomoże ich doping. Ale również będą grały pod presją i nie wiadmomo jak oni zagrają. Bardziej bym postawił na Holandię. Mają młody, ambitny skład i trenera, który był wybitnym zawodnikiem. Chodzi oczywiście o Marco van Bastena. On pewnie będzie umiał odpowiednio zmotywować te "Młode wilki" by zagrały na miarę swoich wielkich możliwości. W kadrze "Pomarańczowych" jest także kilku doświadczonych zawodników ktorzy pewnie też wpłyną na młodych zawodników. Presja ciążąca na Holandii będzie o wiele mniejsza niż na Niemcach czy na Brazylii. A do Niemiec przyjedzie zapewne dużo kibiców z Holandii.
Podsumowując stawiam że mistrzostwo świata zdobędzie jednak Brazylia ale uważam, że najgroźniejszą drużyną dla Brazylii będzie ekipa Holandii.
|